Samstarv um vaksnamannalæring

Elisabeth Holm samskipari av NVL samstarvinum bjóðaði vælkomin.

Elisabeth Holm legði serligan dent á, at leingi hevði verið sóknast eftir einum yvirskipaðum politikki tá tað snýr seg um vaksnamannaútbúgving í Føroyum. Hon vísti tó á, at nú vóru glottar at hóma, tí at vaksnamannaútbúgving verður beinleiðis nevnd í samgonguskjalinum.

Harumframt fegnaðist hon um, at hugt verður eftir Íslendska leistinum á økinum, tí at Ísland má metast vera ein fyrimynd á hesum økinum ið Føroyar kunnu læra av helt hon.

—————–

Niðan fyri eru leinki til framløguna hjá Elisabeth Holm, umframt til ta sonevndu Poul Nielsen frágreiðingina “Working life in the Nordic region – Challenges and proposals” og til fráboðanina frá Evropanevndini um eina nýggja ætlan viðvíkjandi yrkisførleikum í Evropa.

nvl_forleikameting_2016

poul_nielsen_fragreidingin

skills_agenda_2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *